Tuesday, July 30, 2013

Πώς διαμορφώθηκε η τηλεθέαση των καναλιών μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η Δημόσια Τηλεόραση σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας και προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται είναι αν τα νέα κανάλια της ΝΕΡΙΤ θα μπορέσουν να ανακτήσουν την -όποια- θεαματικότητα είχαν τα 3 κανάλια της ΕΡΤ και η οποία τώρα έχει ενισχύσει τα ιδιωτικά κανάλια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Κεφάλαιο", τις τελευταίες μέρες λειτουργίας της ΕΡΤ (το διάστημα 5-9/6), το άθροισμα των μεριδίων θεαματικότητας της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3 ήταν 14,4%. Αντίστοιχα το Mega ήταν στο 18,9%, ο ΑΝΤ1 στο 15.7%, ο Alpha στο 14%, το Star στο 10,3% και ο ΣΚΑΙ στο 8,2%. Τις ημέρες του «μαύρου» στα κρατικά κανάλια, δηλαδή στο διάστημα από 12/6 έως και 9/7, το Mega ήταν στο 21,4%, ο ΑΝΤ1 στο 17,5%, ο Alpha στο 13,2%, το Star στο 11.3% και ο ΣΚΑΙ στο 11,6%. Στις 10 Ιουλί ου βγήκε στον αέρα η Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) με πρόγραμμα καθαρά από αρχειακό υλικό.

Στο διάστημα από την έναρξή της μέχρι και 23 Ιουλίου η Δημόσια Τηλεόραση σημείωσε 1,2% μερίδιο θεαματικότητας, με το Mega να βρίσκεται στο 20,9%, τον ΑΝΤ1 στο 17,1%, τον ΣΚΑΙ στο 12,5%, το Star στο 12% και τον Alpha στο 11,4%. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σίγουρα το διάστημα δεν είναι μεγάλο για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα αλλά είναι εμφανές ότι σημαντικό κοινό των κρατικών καναλιών στράφηκε στον ΣΚΑΙ, κατά πρώτο λόγο και στο Mega. Κέρδη είχαν σε αυτό το διάστημα, ο ΑΝΤ1 και το Star αλλά αυτά μπορεί να οφείλονται και στην πτώση του Alpha. Τέλος, ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό � �ηλεθεατών των κρατικών καναλιών στράφηκε και σε τηλεοπτικές κατευθύνσεις εκτός μεγάλων καναλιών. Αυτό προφανώς είναι και το ποσοστό που θα αποτελέσει τη «μαγιά» για τη ΝΕΡΙΤ.


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment